De CampagnewinkelGa naar
de shop

Internationale conferentie

Internationale conferentie

Over de hele wereld zijn mensen het doelwit van geweld, discriminatie en bedreigingen vanwege hun (vermeende) seksuele oriëntatie. Om de mensenrechten van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders beter te kunnen beschermen is het daarom belangrijk hier ook in het buitenlands beleid rekening mee te houden. Maar bij welke strategie zijn de lokale mensenrechtenverdedigers zelf eigenlijk het meest gebaat? En ook: om welke problemen gaat het dan precies?

In Amsterdam, de stad waar in 2001 de eerste huwelijken werden voltrokken tussen paren van een gelijk geslacht, daarom een internationale en goed bezochte conferentie om diplomaten te informeren en faciliteren in hun overleg voor verdere actie. Dit jaar is daarbij een spannend jaar: op Europees niveau worden bestaande afspraken wellicht geformaliseerd en in VN verband worden de eerste rapportages verwacht van een grootschalig onderzoek.

In samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en COC Nederland, met als dagvoorzitter Kirsten van den Hul, alias the change agent, daarom een geslaagde conferentie in De Industrieele Groote Club in Amsterdam: ‘Promoting and Protecting LGBT Human Rights: the way forward in EU foreign policy’.

#LGBT13EU

Tags: ,

Onze klanten

Humanistisch Verbond Roosevelt Academy SLO Stichting Doen Rijksoverheid Rijksoverheid COC Platform mensenrechten NJCM