De CampagnewinkelGa naar
de shop

Campagne ’30 directeuren’ in de Telegraaf

Campagne ’30 directeuren’ in de Telegraaf

Het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan is misschien wel het best bewaarde geheim van Amsterdam. Dit unieke plein, in Amsterdamse Schoolstijl, ligt in het hart van Tuindorp Oostzaan, op zo’n vijf minuten fietsen van de NDSM. Midden op het plein staat het monumentale Zonnehuis: een prachtig theater met een grote theaterzaal, een café, kleine zaal, en diverse andere ruimtes. Dit theater staat inmiddels 2 jaar leeg terwijl de eigenaar zoekt naar een commerciële exploitant. De buurt wil graag van alles organiseren en bouwt aan een brede coalitie voor het hele Zonneplein. Om de beweging te versterken organiseerde de Campagnewinkel hiervoor de actie: ’30 directeuren voor het Zonnehuis’.

Het Zonneplein in Tuindorp Oostzaan is misschien wel het best bewaarde geheim van Amsterdam. Dit unieke plein, in Amsterdamse Schoolstijl, is het kloppende hart van Tuindorp Oostzaan op slechts vijf minuten fietsen van de NDSM-werf. Met midden op het plein het monumentale Zonnehuis: een prachtig theater met een grote theaterzaal, een café, kleine zaal, en diverse andere ruimtes. Dit theater staat nu leeg. Voor de exploitatie van het Zonnehuis zoekt Fijn Zonneplein:

Voor de exploitatie van het Zonnehuis zoekt Fijn Zonneplein:

30 enthousiaste directeuren (parttime en fulltime m/v)

Het Zonnehuis heeft veel fans in de buurt en ver daarbuiten. Dit is een unieke kans om met andere enthousiaste (culturele) ondernemers, theatermakers, vakmensen, muzikanten, horecatijgers, pioniers en realisten samen invulling te geven aan de programmering van het Zonnehuis. Fijn Zonneplein gelooft niet alleen in de locatie, maar ook in de kracht van delen en samen bouwen aan de toekomst van dit nog onontdekte stukje Amsterdam.

Je krijgt alle ruimte om –in gezamenlijkheid- je eigen invulling te geven aan het plein en theater. Samen ontwikkelen we een divers en samenhangend plan om het plein cultureel, economisch en maatschappelijk op de kaart te zetten, maar vooral ook om mooie dingen te maken en te programmeren.

We zoeken dan ook enthousiaste initiatiefnemers op cultureel, maatschappelijk en economisch gebied. We denken daarbij aan horeca, ambachtelijke bedrijven en culturele initiatieven. Ook verrassingen zijn welkom!

Fijn Zonneplein
Fijn Zonneplein is een netwerk van enthousiaste ondernemers en  professionals en betrokken bewoners die het Amsterdamse Zonneplein op vele manieren op de kaart zetten. Dan doen we onder andere door het organiseren van acties en evenementen en vernieuwende vormen van samenwerking.

Wat bieden we?

Een breed podium voor je plannen.
Veel ruimte voor eigen inbreng.
Samenwerking met de ‘stadsmakers’ van nu.
Volop doorgroeimogelijkheden.
We kunnen (nog) geen financiering bieden, maar wel tijd, goodwill en goede contacten.

Meer informatie vind je op de site www.fijnzonneplein.nl, de Facebookpagina van Fijn Zonneplein of via Twitter: @fijn_zonneplein.

Wat vragen we?

Leuke plannen, goede ideeën en briljante ingevingen voor het Zonnehuis op het Zonneplein.
Enthousiasme en zin in een vernieuwende samenwerking.
Tijd voor het ontwikkelen / schrijven van een gezamenlijk plan.
Praktische kennis is fijn en welkom (juridisch, economisch, financieel).

Mail ons je plan of idee voor 26 februari 2014 naar fijnzonneplein@gmail.com of bel voor meer informatie met Nathalie van Loon (06 271 23 811).

Tags:

Onze klanten

Humanistisch Verbond Roosevelt Academy SLO Stichting Doen Rijksoverheid Rijksoverheid COC Platform mensenrechten NJCM