De CampagnewinkelGa naar
de shop

Hyperlokaal verduurzamen in een nieuwe economie

Hyperlokaal verduurzamen in een nieuwe economie

De conferentie ‘practicing the commons’ trok half juli wetenschappers uit meer dan 70 landen naar Utrecht om ervaringen uit te wisselen met de ‘nieuwe’ economie. Denk dan bijvoorbeeld aan de vele burgercollectieven die allerlei maatschappelijke taken op zich nemen, los van overheid en markt. In het Engels heet deze traditie – die teruggaat tot het Middeleeuwse gildensysteem – ‘the Commons’. Vandaar!

Op de agenda, in de woorden van het NRC, de “eigentijdse revolutie” waar al die collectieven voor duurzame energie, voor ouderenzorg of bijvoorbeeld de aanleg van een plaatselijk glasvezelnetwerk, aan werken. Uit de hele wereld kwamen initiatiefnemers, onderzoekers en deelnemers bij elkaar om ervaringen en kennis uit te wisselen. En de Campagnewinkel was er bij! Tijdens het practitioners lab van Duurzaam Door deelden we onze ervaringen met de WNKL- Duurzame 100 van Noord.

De Duurzame 100 van Noord is een initiatief van de Campagnewinkel om hyperlokale samenwerkingen te faciliteren en stimuleren om zo een circulaire economie mogelijk te maken. Check de 1 minuut uitleg hieronder in het filmpje!!

Meer weten/ lezen? Check de site van de conferentie hier en het NRC artikel hier.

 

duurzaam door lab sprekers duurzaam door lab vraag
 

 

Onze klanten

Humanistisch Verbond Roosevelt Academy SLO Stichting Doen Rijksoverheid Rijksoverheid COC Platform mensenrechten NJCM