De CampagnewinkelGa naar
de shop

Groenste Dag van Noord

Groenste Dag van Noord

In Stichting WNKL is de Campagnewinkel een lokale kennisexpeditie gestart met de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord. Het  bericht is lokaal voorpaginanieuws en ook de foto’s en het filmpje worden flink gedeeld en bekeken.

8 oktober: tijd voor de allereerste Groenste Dag van Noord!

Op Zondag 8 oktober is het tijd voor de allereerste ‘Groenste dag van Noord’. Tussen 11- 18 uur zetten unieke initiatieven, ondernemers én kunstenaars door heel Noord de deuren open, zijn er bijzondere workshops en wandelingen en kun je helemaal groen los tijdens het GROENSTE UUR, van 16- 17 uur op het Zonneplein!

Plastic Fantastic
Er is voor elk wat wils! Zo is het om 11 uur tijd voor ‘Plastic Fantastic aan het IJ’ met een uniek inkijkje bij de 3D printer van VanPlestik en WASTEDlab – op het Draka terrein (ook leuk!).

Workshops
Heel bijzonder: van 13-15 uur ben je welkom bij het Afscheidshuis met Richard van Roessel en om 14 uur haast je je naar de waterkant waar je kunt gouddelven bij De Ceuvel, groen daktuinieren bij de geWoonboot of deelnemen aan een groene tour over de NDSM met Yvonne.

Familietijd
Vanaf 15 uur is het familietijd! Dus: tijd voor poppenkast met Jan Klaassen en aansluitend koken de kids met Miranda Vos op het Fijn Zonneplein. Lekker lokaal: met groenten van NoordOogst– hoe leuk is dat! Bij mooi weer buiten, bij slecht weer lekker binnen. Sowieso buiten is de bootcamp met Denise Laan: een speciale no-sweat high impact editie, dus hou je spijkerbroek gewoon aan! Er is plaats voor maximaal 12 personen dus kom op tijd.

Groenste uur
Om 16 uur is het dan tijd voor het GROENSTE UUR: in sneltreinvaart komen alle Noordse initiatieven en ondernemers voorbij tijdens de matchmaking met Tuindorps Tweede Kamerlid Suzanne Kroger onder de luifels van het Rijdend Avontuur. Er zijn hapjes en drankjes, Bruno bakt crepes, Ireen neemt de Balkonton mee, Ellen is er met Brightloops en de eerste circulaire trui van Noord. En dan… staat om 17 uur de soep klaar en is het tijd voor het Groene Burendiner, aan de lange tafels bij Lokaal Spaanders. En wil je ‘s avonds nog meer groen doen? Bij Oedipus kun je hun zongebrouwen biertje met 50% korting bestellen op vertoon van je deelname aan dit event! Hoe leuk is dat!

Overigens..
wordt het programma dagelijks uitgebreid! De meest actuele versie vind je op de site: www.wnkl.net.

Benieuwd naar de Duurzame 100? Check het filmpje:

Achtergrond: overal een lokale duurzame 100!
Steeds meer mensen voelen zich betrokken bij duurzaamheid. Of dat nu de moestuin om de hoek is, spullen en kleding hergebruiken via de kringloopwinkel, of zonnepanelen op je dak. Ook In Amsterdam-Noord zijn veel bedrijven en initiatieven los van elkaar bezig met duurzaamheid. Juist omdat lokale samenwerking en ontmoeting echt verschil uitmaakt, heeft de Campagnewinkel -vanuit stichting WNKL – het initiatief genomen voor  een ‘kennisexpeditie’ in ‘de Duurzame 100 van Amsterdam-Noord’. Samen organiseren zij deze eerste ‘Groenste Dag van Noord’. Doe mee!

Onze klanten

Humanistisch Verbond Roosevelt Academy SLO Stichting Doen Rijksoverheid Rijksoverheid COC Platform mensenrechten NJCM